Onder de kerstboom

Ze doen er al niet eens meer geheimzinnig over. Kater Karel en poes Lucy liggen schaamteloos op het aanrecht. Er was een tijd dat een luid ‘uh’ of ‘hé’ voldoende was om Karel ervan te weerhouden op het aanrecht te springen. Of, als hij het er toch op had gewaagd, van het aanrecht af te sturen. Sinds Lucy vorig jaar september een thuis bij ons kreeg – en een brutaaltje blijkt te zijn – is er nog maar weinig respect over voor de plekken in huis die niet zijn toegestaan voor katten. Maar vandaag is wel een voorlopig toppunt! ‘Underneath the Christmastree’ krijgt een nieuwe betekenis.

Karel en Lucy liggen gezellig tegen elkaar aan. Op een theedoek die de laatste drie stukjes van een smakelijke bessencake bedekt. Onder het mini-kerstboompje dat al voor een deel versierd is en op het aanrecht staat te wachten op een andere plek in de keuken. De beide dieren kijken verstoord op als ik tot vlakbij ben genaderd. Is er iets? Wat bedoel je met die por in m’n lijf? Pas na drie keer prikken met mijn vinger staat Karel op en springt hij op de grond. Overigens niet voordat hij nog even uitgebreid aan de cake snuffelt.

Lucy doet alsof Karel de enige is die niet op het aanrecht mag liggen en gaat pas weg als ik een por laat vergezellen door een sissend ‘ksst’. Nou ja zeg. Het moet toch niet gekker worden. Vrolijke kerst!

Dit bericht is geplaatst in Blogberichten. Bookmark de permalink.