Opening expositie Het Porem van Mokum

Ik ben er niet bij vanmiddag: bij de opening van de expositie Het Porem van Mokum. Heen en terug naar Amsterdam laat ik vandaag aan mij voorbij gaan. Toch wél even een blogbericht, want het is een sympathiek project waar veel kunstenaars en vrijwilligers aan meewerken. Ik ben één van die vrijwilligers. Ik verzorg de tekst bij drie van de ‘koppen’. Leuk om te doen! Het is telkens weer een cadeau om een kijkje te krijgen in het leven en de idealen van mensen.

Prachtig hoe gepassioneerd Nienke Vlotman spreekt over haar werk bij Bureau Jeugdzorg. Ze zet zich in met hart en ziel, zodat zoveel mogelijk kinderen in Amsterdam veilig kunnen opgroeien. En ook mijn bezoek aan balletdanser Chao Shi blijft me bij. Ons gesprek ging in het Engels, hij serveerde thee en we hadden veel lol. Het derde portret is dat van Berend Seinen. Vorig jaar overleed hij na een kort ziekbed. Ik sprak daarom zijn vrouw die liefdevol over haar man sprak en bijna niet stopte met het aanreiken van voorbeelden. Er komt een bijzondere man uit de verhalen naar voren. Met een groot hart voor mensen en een zo mogelijk nog groter hart voor de natuur.

Vóór 3 december ga ik sowieso nog in de Stopera (het stadhuis) in Amsterdam kijken. De eerste 108 portretten zijn daar te zien. Het zullen er 365 worden. ,,Het Porem van Mokum wil een ode zijn aan alle mensen die Amsterdam maken tot wat het is: een dynamische, levende en bewegende stad waarin we iedere dag van het jaar met elkaar leven”, staat er op de site te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Blogberichten. Bookmark de permalink.